IAB-Mobilizer

Uit de IAB-Dashboards van september 2012 blijkt dat 1 op 3 Belgen een smartphone bezitten en dat 40% van de Belgische smartphone gebruikers dagelijkse mobile internet surfers zijn. Dit mobiel gebruik kan enkel stijgen in de tijd samen met de toename van het aantal smartphones en het aanbod van mobiele diensten en apps.

De kritische massa van gebruikers is bereikt, nu moet gefocused worden op het optimiseren van websites naar mobile. Uit IAB UK onderzoek blijkt immers dat mobile sites meer bezoekers genereren  (+490%) en dat deze niet alleen langer op je site blijven (+580% meer minuten; +2 minuten per bezoeker), maar ook meer pagina’s bekijken (+360%). IAB Belgium berekende in november 2012 dat 60% van de 100 top merkensites in België nog niet aangepast zijn voor mobile internet.

Benieuwd hoe je website eruit ziet op een smartphone?

IAB Belgium ontwikkelde samen met Google de IAB Mobilizer: een tool die laat zien hoe je site er op een smartphone uitziet, maar die eveneens een rapport op maat genereert met aanbevelingen om je site te optimiseren. De tool geeft ook aan welke Belgische bedrijven je hierbij kunnen helpen.

>> naar de IAB Mobilizer

 

De IAB Mobilizer werd ontwikkeld door Google.