IAB & AdBannerKing

Bij het aanleveren van het creatief materiaal dienen nauwgezet de technische specificaties en de aanlevertermijnen opgevolgd te worden. Foutief en te laat aangeleverd materiaal zorgen er immers voor dat de campagne niet tijdig kan starten. Eerder dan boeteclausules op te leggen voor foutief of te laat aanleveren, biedt IAB Belgium de mogelijkheid om de AdBannerKing te gebruiken. Deze tool maakt het mogelijk om het creatief materiaal op te laden om het te controleren, te verbeteren en te verzenden. AdBannerKing checkt of het materiaal conform de IAB-standaarden is en of de clicktag correct ingevoerd is (aanpasbaar). De tool maakt het makkelijk om het materiaal te visualiseren en images van te maken.

Enkele voordelen van AdBannerKing op een rijtje:

  • voor het agentschap: zowel de developers als de account van de communicatie- en reclame-agentschappen kunnen checken of hun creatief materiaal voldoet aan de IAB standaarden, of de clicktags correct zijn, enzomeer. De account manager kan het materiaal visualiseren zodat de adverteerder de laatste versie kan goedkeuren. Hij kan tevens ‘stills’ maken. Dit levert het agentschap een enorme tijdbesparing en een extra kwaliteitsgarantie op.
  • voor de adverteerder: de product manager kan het creatief materiaal eenvoudig visualiseren en gif’s maken van de frames. Het gebruik van de tool biedt een snellere toegang tot de laatste versie van het aangemaakt materiaal en dus meer kans op een tijdige start van de campagne.
  • voor het media agentschap/ad server: het creatief materiaal dat via de tool aangeleverd wordt, kan zonder zorgen opgeladen worden. Kleine problemen (bv foute clicktags) kunnen gemakkelijk en snel verbeterd worden met tijdswinst als gevolg.
  • voor de publisher/regie: zij kunnen zonder zorgen het materiaal online plaatsen met meer kans op een tijdige start van de campagne.

 

IAB-ledenvoordeel
Elk bedrijf lid van IAB-Belgium krijgt een gratis licentie voor 6 maanden om AdBannerKing uit te testen. Daarbovenop krijgen alle IAB-leden een extra korting van 25% per licentie.

>> download hier uw kortingscoupon van 25% (enkel voor IAB-leden)
>> vraag hier uw gratis 6 maanden AdBannerKing licentie aan – enkel voor IAB-Belgium leden – één per bedrijf (vermeld in subject: “IAB 6 months promo”)
>> naar AdBannerKing