Digital Marketing Contract

Een nieuwe website opzetten, een banner-campagne maken, een social fanpage maken, een mobiele applicatie bouwen,…  Dikwijls start de relatie tussen een adverteerder en een agentschap met één project en volgen er al snel andere. Maar zowel vanuit adverteerders als agentschapszijde kan er een moment komen dat het niet duidelijk is wie de eigenaar van de creaties of data is, of wie verantwoordelijk is voor de impact van een campagne.

Vandaar dat IAB Belgium, UBA (adverteerders) en ACC (agentschappen) samen met het advocatenkantoor KOAN het Digital Marketing Contract opstelden. Dit type-contract bevat alle elementen voor een transparante relatie tussen adverteerder en agentschap. Naast het contract, biedt dit document ook zogenaamde Work Order templates voor elk nieuw project dat aan de samenwerking toegevoegd wordt en waarvoor de basisregels van het contract gelden.

Als lid van IAB-Belgium kan je dit Digital Marketing Contract gratis downloaden. Niet-leden betalen 250€ (excl. BTW) en kunnen dit bestellen in de IAB Webshop.

>> IAB-leden: download hier het Digital Marketing type-contract
>> Niet-leden: koop hier het Digital Marketing Contract in de IAB Webshop